DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönennek már csak hobbi az F1

Az Alfa Romeo finnje olyan jelzőt használt önmaga és a Formula-1 kapcsolatára, amit egy versenyzőtől nem szokás hallani, viszont azt mondja, ennek köszönhetően ismét élvezi az egészet. Ha megunja, majd keres másik hobbit.

Kimi Raikkönen a tabella kellős közepén, a 11. helyen zárta a Kínai Nagydíj második szabadedzését, a teljesítményét viszont szokás szerint nem misztifikálta túl: „Ez egy péntek, szóval az eredmények nem igazán számítanak. A megszokottak szerint mindenen végigmegyünk ma este, és a harmadik edzés után már jobb képünk lesz arról, hogy hol is állunk. Aztán majd meglátjuk, hova kerülünk az időmérőn.”

A finnek idén hosszú idő után vissza kell szoknia a középmezőnybe, hiszen a McLarennél, a Lotusnál és a Ferrarinál töltött évekkel ellentétben az Alfa Romeóval idén aligha lesz esélye önerőből dobogóra jutni. Emiatt sokan gondolják úgy, hogy Raikkönen számára ez a két év már csak puszta levezetés, amelyet motivációhiányosan fog abszolválni a mezőny sűrűjébe süllyedve, ő maga azonban egész másképp értelmezi a helyzetét.

00119004_035



„Az utóbbi időben ez már sokkal inkább egy hobbi számomra, és valószínűleg emiatt is tudom élvezni ismét. Persze mindig a legjobbamra törekszek, ami egyes napokon kicsit jobban sikerül, mint máskor – de ez már csak így megy, amikor az ember sokat versenyez. Néha kicsit nehezebben áll össze” – idézi Raikkönent a Motorsport.

„Sokan azt hiszik, hogy gondjaim vannak [a motivációval], de sosem volt ez a helyzet. Igyekszek megtenni a tőlem telhetőt, és amikor majd azt érzem, hogy nem úgy teljesítek, mint azt elvárnám magamtól, akkor megyek és keresek magamnak egy másik hobbit.”

Az viszont kétségtelen, hogy egy „hobbiversenyzőtől” igencsak megsüvegelendő az a 6. pozíció, amelyet Raikkönen két futam után őriz az egyéni tabellán, miután egy 7. és egy 8. hellyel mindkét előző versenyt pontszerzőként zárta. Ez a tíz pont ahhoz is elég, hogy az Alfa Romeo a középmezőny élén tanyázzon jelenleg – Antonio Giovinazzinak még nem jött össze egy jó verseny idén, ráadásul a sanghaji hétvégét is hátrányból kezdi. Mint a csapat elárulta, az olasznak amiatt kellett kihagynia az első szabadedzést, mert az autó gyárban történt összerakásakor hibásan építették be a motort a karosszéria alá, ezt pedig nem lehetett rövid idő alatt rendbe hozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: