DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Nehogy valaki a falban végezze

Bár év elején sokan kételkedtek benne, a Mercedes csapatfőnöke szerint jó ötlet az F1-ben a leggyorsabb körért járó plusz pont, csak nehogy egyszer valamelyik pilótája pont ezt hajszolva essen ki.

Toto Wolff alapvetően egy „jó ötletnek” tartja Formula-1-be idén visszahozott, leggyorsabb körért járó plusz egy pontot, amely szerinte új dimenziót ad a taktikázásnak, ám eközben aggodalmát is fejezte ki a helyzettel kapcsolatban. Attól tart, hogy az egyik futamon ezt hajszolva valamelyik Mercedes-pilóta fog hibát elkövetni. „Mindig kétségek fognak el, amikor a srácaink a leggyorsabb körért mennek. Egy napon valaki nagyon sok pontot fog eldobni, amikor a falban köt ki. Remélem, hogy ez nem velünk történik majd meg.”

wolff-portrait-20191



Wolff szerint a legutóbbi, Bahreini Nagydíjon Max Verstappen a verseny vége felé tökéletes helyzetben volt ahhoz, hogy pozícióvesztés nélkül, friss gumikra váltva megpróbálja begyűjteni a plusz pontot, ám a Red Bull végül úgy döntött, hogy Verstappennek inkább a meghibásodott autóval küzdő Charles Leclerc-t érdemes befognia. „Ha ez nem történik meg Leclerc-rel, akkor Max vállalta volna az ingyen kiállást” – tette hozzá a Mercedes főnöke.

Wolff elméletét a Red Bull csapatfőnöke sem cáfolta, Christian Horner bevallása szerint a csapat elgondolkodott a taktikán. „Ingyen kiállás egy pontért, abban a helyzetben megérte volna a kockázatvállalást.”

Az F1-es mezőnyből ha valaki, hát Valtteri Bottas biztosan teljes mellszélességgel támogatja a leggyorsabb körért járó jutalmat, a finn ugyanis ennek köszönhetően vezeti a világbajnokságot. Korábban úgy nyilatkozott, a most még jelentéktelennek tűnő pontok év végén a világbajnoki cím sorsáról is dönthetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: