DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért nyűgözi le a Toro Rossót Albon

Az újonc F1-es pilóta olyan erényeit csillogtatja, amelyek nagyon értékesek, Franz Tost csapatfőnök szerint fényes jövő várhat rá ebben a sorozatban.

A Toro Rossónál egyelőre nagyon elégedett a csapat (és a Red Bull család) fiatal pilótájával, Alex Albonnal. Az újonc nagyon éretten végzi a dolgát már karrierje legelején is és mindenben lehet rá számítani, ez pedig sok pozitívumot vetíthet elő a Formula-1-es pályafutásával kapcsolatban. Különösen úgy, hogy idén februáig egyáltalán nem vezetett F1-es autót, nem úgy, mint sok fiatal, akik a bemutatkozás előtt már teszteken és szabadedzéseken is gyakorolhatnak, nem is beszélve például a "turnézó" Lance Strollról...

"Meglehetősen elégedettek vagyunk vele, le vagyunk nyűgözve" - mondta Albonról az Autosportnak Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. "Ez már az első F1-es tesztje óta így van. Nagyon jó munkát végez és muszáj azt mondanom, hogy ha ezen az úton folytatja, akkor nagyon sikeres pilóta lesz belőle ebben a kategóriában."

albi



"Az erőssége az autó kontrollálása, uralása. Emellett a technikai felkészültsége is kiváló, remek visszajelzéseket ad és ezek pontosan megegyeznek azokkal, mint amiket Danyiilj (Kvjat) ad, pedig neki sokkal nagyobb tapasztalata van. Ugyanakkor megérti a gumik működését is. Szerintem ezt már az F2-ben megtanulta, mert ott is kímélni kell őket, illetve megfelelően kezelni" - magyarázta.

"Azt kell mondanom, hogy mindhárom idei újonc megérdemli, hogy a Formula-1-ben legyen. Alex fantasztikus munkát végez, de ugyanezt teszi Lando (Norris) és George (Russell) is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: