DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

El tudja magát képzelni a Formula-E-ben Hamilton

Az ötszörös világbajnok korábban azt hangoztatta, Formula-1-es visszavonulása után a sporttól távol fogja építeni karrierjét: most úgy tűnik, megjött a kedve más szériákhoz.

A Mercedes motorsportban való részvételének 125. évfordulóján tartott silverstone-i eseményen Lewis Hamilton is részt vett, a márka több versenygépét vezetve: az 1954-es W196 és 2015-ös W06 mellett a márka korábbi DTM-autóját is kipróbálta. Elárulta, a Formula-E-ben versenyzés – ahol a Mercedes a 2019/20-as szezonban szintén érdekelt lesz – sem hagyja hidegen.

„Ezen egy ideje már úgymond rágódom. Egészen mostanáig minden a Formula-1-ről szólt” – mondta el a The Sun lapnak Hamilton. „De épp most ültem egy régi DTM-autóban, amit imádtam. Egyedülálló tapasztalat volt vezetni a 2015-ös versenygépet és aztán a 196-ot. Manapság ritkán jutok el egy pályára az öröm kedvéért.”



„Figyelembe véve, hogy nyolcéves korom óta versenyzem, masszív elvonási tüneteim lesznek, amikor a Formula-1 véget ér számomra, mint minden versenyzőnek, ha abbahagyják Vannak dolgok, melyekbe az ember belevághat és vannak más szériák is, melyeket meg lehet próbálni. Fernando Alonso az IndyCarban versenyez, Kimi Raikkönen pedig továbbra is kitolja saját határait.”

Hamilton jól ismeri a szintén brit Gary Paffettet, a DTM 2005-ös és 2018-as bajnokát, aki idén a Formula-E-re váltott, a Mercedes gyári csapatát előkészítő HWA egyik versenyzője.

„Ugyanabban a korszakban nevelkedtem, mint Gary Paffett. Egy kicsit idősebb nálam, és a Formula-E-ben versenyez, ami a jövő lesz. Szóval ki tudja, talán később ezen a területen vehetem hasznát képességeimnek. De az is igaz, hogy ahogy öregszünk, nagyobb kihívást jelent motivációt találni, kitartóan koncentrálni és olyasmire akadni, amit szeretünk. Abban biztos vagyok, hogy mindig szeretni fogom az autókat, egyelőre pedig próbálok a Formula-1-ben maradni, ameddig kellően fókuszált és fitt vagyok” – hangsúlyozta Hamilton, hogy egyelőre az F1-re koncentrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: