DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vasseur: Nagyra értékelem, hogy Kimi még mindig nyomja

Az Alfa Romeo Racing csapatfőnöke szerint nem mindig lesznek ott a pontszerző helyeken, mert bár jól indult számukra a szezon, de nagyon szoros a középmezőny. Méltányolja, hogy Raikkönen még most is keményen nyomja a gázt.

Frederic Vasseur elégedett azzal, ahogyan csapata megkezdte a 2019-es Formula-1-es szezont. Bár a csapat olasz pilótája, Antonio Giovinazzi még nem szerzett pontot az első két futamon, de Kimi Raikkönen az összetettbeli hatodik helyen áll, tíz ponttal, ezzel pedig az Alfa Romeo a negyedik a gyártók rangsorában.

„Rendkívül elégedett vagyok azzal, ahogyan kezdődött ez az év, hiszen kétszer is sikerült pontot szereznünk. Azt is jó látni, hogy Kimi nem állt meg a Q1 után, hanem eddig minden alkalommal bejutott a kvalifikáció utolsó szakaszába.”



„Azt viszont látnunk kell, hogy nem mindig lesz ez így az év során, hiszen a negyedik és a tizennyolcadik pozíciók között elképesztően szoros a csata, így számítanunk kell néhány gyengébb eredményre is.”

Vasseur ezután kitért arra is, mennyire fontos az Alfa Romeónak Raikkönen és az általa nyújtott tapasztalat: „Kimi a csapat jó teljesítményének egyik alappillére. Úgy érzi, mindig van hová javulnia, ami pozitív, hiszen ha megnyernénk a versenyt, akkor is volna lehetőség arra, hogy jobbak legyünk. Nem valós az a helyzet, ahol ma állunk, de a csapat minden egyes tagja nagyon keményen hajt azért, hogy ne essünk vissza a mezőny végére. Azt pedig rendkívül nagyra értékelem, hogy Kimi még mindig nyomja, ami a csövön kifér.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: