DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elnyerte az új aero Raikkönen tetszését

Az idei szabályváltozások szándéka az volt, hogy több előzést láthassunk, márpedig Bahreinben nem volt hiány belőlük. A bajnoki hatodik helyen álló Alfa Romeo-pilóta szerint az áttervezett aerodinamikával célt értek a döntéshozók.

Átalakuláson ment keresztül 2019-ben a Formula-1-es autók aerodinamikája, különösen az első és hátsó szárnyak kialakítása, hogy megoldódjon egy hosszú évek óta jellemző probléma: az elöl haladó versenyző által felkavart légáramlatok miatt az üldöző nehezen tud távolságot tartani, ebből fakadóan pedig előzni is nehéz. A csendesebb ausztrál szezonnyitó után a Bahreini Nagydíjon megszaporodott a pozíciócserék száma, a versenyt hetedikként befejező Kimi Raikkönen pedig úgy látja, az új szabályok elérték céljukat.



„Nem emlékszem, megelőztem-e bárkit is a DRS-sel, de abban biztos vagyok, hogy most már közelebb lehet kerülni más autókhoz anélkül, hogy megzavarnának” – idézte a racefans.net Raikkönent. „Úgy érzem, a kijáratok még mindig trükkösek, amikor túlságosan közel vagyunk. Az autókat azonban könnyebb követni és egyszerűbb közelebb kerülni.”

Az Alfa Romeo Racinghez szerződő finn szezonja eredményesen kezdődött, hatodik helyen áll a világbajnokságban (csak a két Mercedes, Max Verstappen és két Ferrari van előtte), miután stabil pontszerző volt mindkét eddigi nagydíjon, Ausztráliában nyolcadik, Bahreinben hetedik helyezéssel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: