DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari: Hosszú még a listánk...

Mattia Binotto szerint rengeteg dolgot kell még tisztázni a 2021-es szabályokkal kapcsolatban, de meglehetősen optimista, úgy véli, hogy úgyis megtalálják a megfelelő megoldást.

A Ferrari szerint rengeteg dolgot kell még megvitatni és tisztázni a 2021-re tervezett szabályváltozásokkal kapcsolatban és az olaszok úgy vélik, hogy ez még sok időbe telik - igaz, így is optimisták, szerintük sikerül mindent a kellő határidőig leegyeztetni. Az FIA és a Liberty Media azt szeretné, ha még idén nyárra meglennének a lényegi pontok, ennek érdekében a Bahreini Nagydíj előtt tartottak is egy nagyobb megbeszélést és prezentációt - a csapatok szerint még fontos dolgoknál ütköznek problémákba, de a Ferrari nem aggódik.

binotto_1



"Nincs már sok idő, de számunkra az a fontosabb, hogy a megfelelő megállapodásokat kössük meg és nem szabadna szorítania minket az időnek" - idézi ezzel kapcsolatban az Autosport Mattia Binottót, a Ferrari csapatvezetőjét. "Továbbra is folytatjuk a megbeszéléséket az FIA-val és az F1-gyel. Sok dolgot kell még tisztázni, az irányítást/kormányzást, a bevételeket, a pénzügyi szabályokat, a technikai szabályokat, a szabványosítást, elég hosszú ez a lista."

"De az, hogy a lista hosszú, nem jelenti azt, hogy a megállapodás is ugyanolyan messze van. Pozitív vagyok a tárgyalások szintjével és az együttműködéssel kapcsolatban, ezért vagyok optimista, meg fogjuk találni a kellő egyensúlyt. Bizonyos kérdésekben van még távolság az FIA és a Ferrari között, de beszélünk ezekről és biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk az F1 számára legjobb megoldást" - mondta valóban pozitívan Binotto.

Az viszont már most valószínű, hogy a júniusi határidőt nem fogják tartani, az autókra vonatkozó technikai szabályzatok jelen állás szerint decemberre várhatók - csak közben szabály köti már azt is, hogy júniusig történnie kell "valaminek" 2021-gyel kapcsolatban...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: