DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris szerint egyértelmű a McLaren fejlődése

Dupla Q3-ba jutás és hatodik hely a futamon – a brit újonc szerint nem is kérdés, hogy jó irányba indult el a wokingi F1-es gárda, s ha így folytatják, lesz okuk az ünneplésre a szezon végén.

Az előző évekhez képest biztatóbb produkcióval kezdte a 2019-es Formula-1-es évadot a McLaren: bár Melbourne-ben Lando Norris parádés nyolcadik rajthelye ellenére sem sikerült a pontszerzés, a bahreini hétvégén már mindkét autóval bejutottak a Q3-ba, a brit újonc pedig a kiváló hatodik helyen ért célba vasárnap. Norris a Skynak adott nyilatkozatában nem is tagadta, hogy szerinte fejlődő tendenciát mutatnak a wokingiak:

norris-mclaren-bahrein-1



„Egyértelműen felfelé lépdelünk. Fejlődtünk tavalyhoz képest, hiszen kettőből kétszer bejutottunk a Q3-ba, pontokat tudtunk szerezni, ráadásul hatodik lettem – egyértelműen jobb tendenciát mutatunk, mint egy éve. Egyszerűen jobb volt a tempónk, mint arra számítottunk. Már az időmérőnk is erős volt, de az első etapban kifejezetten jó volt a tempónk, ahogy még utána is. Nagyon élveztem.”

Norris szerint a nagycsapatokhoz képest sincs szégyenkeznivalójuk: „Tudtuk, hogy pontokat szerezhetünk, és sikerült tempóból legyőznünk az egyik Red Bullt. Még Vettel sem húzott el annyira tőlem, miután megelőzött. Remélem, a szezon későbbi részében is ilyen pozícióban lehetünk.”

A Hondáról Renault-ra való átállás tavaly még elég nehézkesen ment, s bár Carlos Sainznak már idén is meggyűlt a baja az erőforrással, Norris szerint sikerült ilyen téren is javulni: „Próbáltuk egyszerűbbé tenni az autót a tavalyihoz képest. Bizonyos szempontból tettünk néhány lépést hátra, hogy aztán előreléphessünk, és jobb alapokról indulhassunk, és mindez a gyárban dolgozók kemény munkájának köszönhető. Jó irányba haladunk, de ez még csak a második forduló volt. Jól indult a szezon, s ha tovább tudunk fejlődni, akkor talán lesz okunk az ünneplésre az idény végén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: