DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Máris otthon érzi magát a Ferrarinál Schumacher

Nem akárhogy debütált F1-es teszten Michael Schumacher fia: apja egykori csapatával, második hellyel tette le névjegyét. A gyönyörű és őrület szavakkal írta le érzéseit.

Először vezetett aktuális Formula-1-es versenygépet Mick Schumacher – pár nappal Formula-2-es bemutatkozása után –, ráadásul Bahreinben rögtön a Ferrarival debütált. Ha maga a tény, hogy egy Schumacher újra Ferrarit vezet, nem lenne elég szenzációs, a 20 éves német köridejével is felhívta magára a figyelmet: másodikként zárta az eredménylistát, egyedül Max Verstappen volt gyorsabb nála.

„Az érzések, melyekről beszámolhatok, igazán szépek voltak. Máris otthon éreztem magam. Gyönyörű volt, amikor megtettem az első köröket, és láttam, ahogy a fiúk dolgoznak az autón, mégpedig velem dolgoznak. Rögtön kényelemben éreztem magam, mintha otthon lennék” – idézi a crash.net Schumacher első nyilatkozatát a keddi tesztnapról.

Mint mindenki, aki először vezet F1-est, a Scuderia pilótaakadémiájának tagja is kitért a borzongató motorerőre: „Az érzés, amikor először kimentem, és a gázra léptem… rengeteg erő van benne. Az érzet jó volt, rengeteg a potenciál az autóban. A kanyarsebességet és kigyorsítási erőt nehéz leírni. Biztos vagyok benne, hogy még maradt bőven tartalék. Később és később és később lehet fékezni, és az autó ugyanúgy megáll. Őrület volt tényleg.”

Schumacher szerdán tovább folytatja barátkozását a Formula-1-gyel, de néhány garázzsal odébb: a Ferrari SF90-ből az Alfa Romeo C38-ba ül át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: