DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Meg lehetett volna a dobogó

A Red Bull nem tudott beleszólni a Ferrari és a Mercedes csatájába Bahreinben, a holland F1-es pilóta mégis majdnem odaért a harmadik helyre - Verstappen futam utáni nyilatkozatában kitért a Sainzcal vívott csatája közben történt incidensre is.

Max Verstappen a Bahreini Nagydíj során hasznot húzott a Ferrari balszerencséjéből: Sebastian Vettel megpördülése miatt egy helyet előrelépett, sőt, szinte biztosnak tűnt, hogy a harmadik pozícióban fog végezni a motorgondokkal küzdő Charles Leclerc megelőzése után. Ám a két Renault kiesése pályára küldte a biztonsági autót, így már nem maradt ideje a helycserére a leintésig, így be kellett érnie a negyedik hellyel.



„Ha nem jött volna be a safety car, elkaphattuk volna Charles-t” – nyilatkozta a pilóta a verseny után. „Ennek ellenére nem vagyok csalódott, ugyanis nem hiszem, hogy dobogót érdemeltünk volna, elnézve a mai sebességünket. Az autónk nagyon érzékenynek bizonyult az erős szélre, ezért nehezen tudtam kezelni, az egyensúlya egyáltalán nem volt a helyén. A megszerzett pontoknak azonban örülök – jó érzés negyedik helyen zárni egy ilyen nehéz hétvége után.”

A holland kitért a Carlos Sainzzal vívott csatájára is, melynek során a két pilóta összeért, a spanyol defektet kapott, és végül fel is kényszerült adni a küzdelmet. „Mindketten későn fékeztünk, és Carlos kívülről próbálkozott. Nem hiszem, hogy számított rá, hiszen ezekből az autókból nehezen látni, hogy mi történik körülöttünk. Befordult, aztán összeértünk. Szerintem a kilátással volt probléma” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: