DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hülkenberg egyelőre nagyon elveri Ricciardót

Kifejezetten erős volt a Renault-ban Nico Hülkenberg a Bahreini Nagydíj péntekjén, hiszen egyrészt még a szokásos top 6-ot is meg tudta bontani, ráadásul komoly előnyben volt Daniel Ricciardóhoz képest.

Mindenkit meglepett Nico Hülkenberg azzal, hogy a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén a Renault-hoz képest szokatlanul előkelő ötödik helyen tudott zárni. Már az első gyakorláson is erős teljesítményre volt képes, a német azonban a másodikon pirított igazán oda - egyrészt a riválisoknak, másrészt a saját csapattársának is.

Hülkenberg első szabadedzésen elért 1:32.040-es ideje a nyolcadik helyre volt elég, ebből tudott a másodikra három másodpercet (és három helyet) faragni, ezek után pedig érthetően elégedetten nyilatkozott, a negyedik Lewis Hamilton és a hatodik Max Verstappen közé beékelődve.

00119002_216



„Az első edzésen még nagyon hiányzott a tapadás, így nagyon nehéz volt megismerkedni az autóval - óriási túlkormányzottsággal küzdöttünk” - idézte vissza az első edzés történéseit Hülkenberg. „A második szabadedzés aztán már jóval megszokottabb körülmények között zajlott, és úgy érzem, sikerült jól kezdenem, a rövid és a hosszú etapokat tekintve is.”

Hülkenberg ráadásul annak is örülhet, hogy első és legfontosabb ellenfelét, a csapattárs Daniel Ricciardót egy másodperccel maga mögött tudhatta, aki csak 15. lett. A második szabadedzéshez hasonló hűvösebb időre számítanak az időmérőn és a futamon is, így akár ezek is jól alakulhatnak a németnek. Várja is a hétvége további részét. „Úgy érzem, produktív péntekünk volt. Ez mindig egy trükkös helyszín a meleggel, a széllel és a rengeteg porral, de az ötödik hely jól néz ki. Most viszont az időmérőre kell koncentrálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: