DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez: Versenytempóban Stroll a legjobb csapattársam

Kevesen sorolják Lance Strollt a középmezőny legerősebb pilótái közé, a kanadai azonban most saját csapattársától, Sergio Pereztől kapott elismerést, aki egy területen Hülkenbergnél és Oconnál is jobbnak tartja.

Az idei szezonban derülhet ki, mennyire jó versenyző Lance Stroll, aki a szenvedő Williamstől a rendszeres pontszerző Racing Pointhoz igazolt, az összehasonlítási alap pedig a középmezőny egyik legjobb versenyzőjének tartott Sergio Perez. A mexikóit egyetlen verseny alatt meggyőzte új csapattársa, aki 9. helyével pontot szerzett Ausztráliában:

„Bizonyos tekintetben Esteban (Ocon) és Nico (Hülkenberg) nagyon hasonlóan vezettek, és úgy tűnt, hogy a versenytempóval mindig szenvednek. Lance sebessége viszont eddigi csapattársaim közül a legközelebb áll az enyémhez futamon” – idézi a crash.net Perez meglepő kijelentését. A szezonnyitót 13. helyen záró pilóta az első közös versenyen elmaradt Strolltól.



„Az időmérőn is képes szállítani és a vasárnapokon már most egészen jól megy. Meg is lepődtem, mert hosszabb etapon eddig úgy éreztem, könnyebb a dolgom a csapattársaim ellen, most viszont már nincsen így. Jól érti a vasárnapokot. Ez pedig örömteli, mivel pontokat kell szereznünk, különösen egy ilyen szoros középmezőnyben.”

Perez bevallotta, maga sem számított rá, hogy a kanadai ilyen gyors lesz, amikor a fiatal pilóta megérkezett a Williamshez: „Már akkor meglepődtünk, amikor találkoztunk Lance-szel és láttuk a sebességét. Ebből is kiderül, milyen nehéz megítélni egy versenyzőt, mennyi minden függ az autótól az F1-ben. Neki megvan a sebessége és tehetsége, keményen dolgozok. Úgy vélem, rendszeresen pontot fog szerezni. A konstruktőri negyedik helyhez erre van szükség minden hétvégén. Ő kihozta a maximumot az autóból a csapat és stratégia segítségével, ugyanerre lesz szükségünk mostantól Abu Dhabiig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: