DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: Ez már nem úgy fest, mint Melbourne

A Bahreini Nagydíj első edzésnapja során a Mercedesek hátránya nem volt elhanyagolható, és bár a pilóták aggódnak, a csapat vezető versenymérnöke szerint nem biztos, hogy reális képet láttunk.

Persze még csak az első napon vagyunk túl a 2019-es szezon második versenyhétvégéjéből, de mintha Szahírban felcserélődtek volna az erőviszonyok a mezőny két legjobb csapata, a Mercedes és a Ferrari között Melbourne-höz képest: az évadnyitón Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak nem lehetett a nyomába érni egész hétvégén, míg most Sebastian Vettel és Charles Leclerc álltak több tizedmásodperces előnnyel a tabella élén.

bahrain-pentek-106



 

„A Ferrarik az első pillanattól fogva gyorsak voltak, azóta pedig további tempót találtak, szóval nagyon más a helyzet a melbourne-ihez képest” – állapította meg a Mercedes pénteki értékelőjében Hamilton. „Volt egy kis gondunk az autó balanszával, de a második edzésre sikerült kijavítanunk. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Ferrarik előttünk járnak, ezért leszegett fejjel kell dolgoznunk az éjszaka folyamán, hogy holnap erősebben térjünk vissza. Szerintem az időmérőre kisebbek lesznek a különbségek, de kemény csata vár ránk.”

A bajnokság éllovasa, Bottas sem érzi most magát annyira nyeregben, mint két héttel ezelőtt: „Úgy tűnik, hogy kiélezett lesz a küzdelem a Ferrarival, hiszen egyértelműen gyorsabbak itt, mint Melbourne-ben. Van még mit csiszolnunk a beállításokon, és személy szerint én magam is tudnék még tovább javulni.”

A pilóták által felfestett képet a Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin próbálta kicsit árnyalni, hiszen furcsának tartja, hogy a Ferrarik az egyenesekben mindenkinél gyorsabbak. „Az egykörös menetek során egész jó az autónk balansza a kanyarokban, és a kanyarcsúcspontokon jobb tempót érünk el, mint az ellenfeleink. A Ferrari ezzel szemben az egyenesekben tűnik nagyon gyorsnak, de ez lehet amiatt, hogy motor határait egy kicsit jobban feszegették, mint mi. Holnap kiderül, hogy mi az igazság!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: