DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bullon (is) múlik a Honda F1-es jövője

A japán motorgyártó három faktort fog figyelembe venni, amikor a 2020 utáni jövőjéről dönt az F1-ben. Az egyik kritikus tényező az, hogy a Red Bull csapatával képesek lesznek-e nyerni.

Visszatérése óta ötödik Formula-1-es szezonját kezdte meg a legendás Honda, amely egyelőre visszafogott sikereket ért el a sorozatban. A márka hibrid erőforrásának legjobb eredményét épp új együttműködése kezdetén, a Red Bull csapatával érte el, amely Max Verstappen révén a szezonnyitón a harmadik helyen végzett. Ez az eredmény 86 futam óta a japánok első dobogós sikere, akik a diadal ízére ráérezve immár a győzelmet célozták meg. A gyártó motorsportrészlegének főnöke elárulta, a Red Bull-Honda eredményessége kritikus szerepet fog játszani a márka jövőjével kapcsolatban.

verstappen-action-ausztralia1



„Ez az év nagyon fontos a Honda számára, hogy a 2020 utáni F1-es jövőjéről határozzon.  Fel kell mérnünk az összképet, amelynek faktora a 2021-es szabályrendszer, az F1 körüli üzleti- és marketingvilág és a Red Bull csapatával elért eredmények is. Akármilyen kategóriában is indul a Honda, a célja a győzelem, de egyetlen tényező alapján nem dönthetünk” – nyilatkozta az Autosportnak Masashi Yamamoto.

A Liberty Media és az FIA kedden ülésezett a sorozat 2020 utáni működésével kapcsolatban, ezt megelőzően Yamamoto úgy nyilatkozott a törekvéseik irányáról, hogy azok „helyesek”, a szabályalkotók pedig „meghallgatják” a gyártók igényeit. Ez bizakodásra ad okot, ugyanis komoly érvágás lenne a Formula-1-nek, ha a négy jelenlegi motorgyártója közül akár egyet is elveszítene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: