DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Bahreinben könnyebb hibázni, mint máshol

Sebastian Vettel, a szahíri pálya legeredményesebb versenyzője a helyszín sajátosságára mutatott rá: a sivatagi homok miatt sokkal könnyebb tapadást veszíteni, így rontani, mint más helyszínen.

Négy futamgyőzelmet (köztük az elmúlt két évben) és három pole-pozíciót szerzett a Bahreini Nagydíjon Sebastian Vettel, amivel ő a 2004 óta megrendezett verseny legeredményesebb résztvevője. A Ferrari pilótája tudja, miről beszél, amikor a sivatagi pálya jelentette különleges kihívást ecseteli:

„Nehéz megtalálni a megfelelő ritmust a sivatagban, főként azért, mert a szél homokot fúj a pályára. Emiatt minden egyes kör különböző, ami döntő tényező lehet, különösen időmérőn” – idézi a GPFans Vettelt. Nem csupán a tapadás változik a verseny során, de a felgumizott ív elhagyása is nagyobb kockázattal jár, mint máshol.



„Ha csak pár centivel letérünk az ideális ívről, elkezdünk csúszni, a kört pedig dobhatjuk a kukába, mert egyszerűen nem lehet ledolgozni az itt elveszített időt. Emiatt a hibák aránya jelentősen nagyobb, mint más pályákon” – beszélt arról, hogy a pilóták várhatóan sűrűbben fognak rontani a versenyhétvégén.

A március 29-31-i nagydíj után Vettel a helyszínen marad, mivel a bahreini teszten is vezeti a Ferrarit, a szerdai napot osztották ki rá – miután kedden Mick Schumacher az SF90-nel teljesíti élete első Formula-1-es tesztnapját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: