DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: A Ferrarit és Alfát is teszteli jövő héten Mick Schumacher

Emlékezetes napok várnak a hétszeres világbajnok fiára Bahreinben: bemutatkozik a Formula-2-ben, aztán a Ferrarit és Alfa Romeót egyaránt teszteli az F1-es gyakorláson.

A német sajtó először arról számolt be, hogy jövő héten először vezet Formula-1-es autót Mick Schumacher, a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja: a Bahreini Nagydíjat követő kétnapos teszten az Alfa Romeóba ülhet. Ezt követte az újabb nem hivatalos hír, hogy a 20 éves pilóta a kedden és szerdán zajló gyakorláson nem csupán a C38-at, hanem a Ferrari SF90-et is vezetheti.



Kedden délelőtt a két csapat egyszerre erősítette meg, hogy Schumacher tesztelni fogja autójukat: előbb kedden (április 2.) a Ferrarit – azzal a csapattal ejti meg F1-es tesztdebütálását, amellyel édesapja, Michael legnagyobb sikereit érte el –, majd szerdán az Alfa Romeóba ül át. Mindezt rögtön hétvégi Formula-2-es bemutatkozó versenye után, melyet a Premával teljesít.

A Ferrarit szerdán Sebastian Vettel teszteli, aki előző nap a sajtóhírek szerint tanácsaival segítheti Schumachert. Egyúttal azt is bejelentették, hogy a Spanyol Nagydíjat követő teszten Callum Ilott vezeti az Alfa Romeo Racing versenygépét, aki egyszerre a Ferrari versenyzői akadémia és a Formula-2-es Sauber juniorcsapat tagja. A szabályok előírják, hogy a négy szezon közbeni tesztnap közül kettőt fiatal pilótának kell biztosítani, aki legfeljebb két nagydíjon állt rajthoz.

„Szilárdan hiszünk a Ferrari versenyzői akadémiájának értékében, amely tehetséges fiatalok magas szintű edzésprogramja” – kommentálta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a hírt. „Ennek bizonyítéka, hogy Charles Leclerc-nek adtuk csapatunk versenyülését. Éppen ezért örömmel tölt el minket, hogy Micknek és Callumnak megadhatjuk a lehetőséget, hogy Formula-1-es autó vezetésével szerezzenek tapasztalatot. Mick, aki januárban csatlakozott az akadémiához, és Callum, aki 2017 óta tart velünk, egyértelműen feltörekvő versenyzők, és hiszek abban, hogy az SF90 vezetése hivatalos környezetben, amilyen a bahreini és barcelonai teszt, nagyon hasznos karrierjük ezen szakaszában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: