DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc jó eredménnyel javítana Bahreinben

Nem sikerült a legjobban ferraris debütálása a monacói versenyzőnek. Egyelőre még várnia kell arra, hogy dobogóra álljon, de ha jól jön ki a lépés számára, a következő hétvégén már ez lehet a célja.

Nagyon mást várt Ausztráliában a Ferrari: még a dobogóra sem értek fel a Mercedesek mögé, miután Max Verstappen is eléjük került a Red Bull-lal, így csak a negyedik és ötödik pozícióban intették le a vörös autók versenyzőit. 

Az olasz gárdánál megígérték, hogy kijavították a felmerülő hibákat, így Sebastian Vettel és Charles Leclerc is ismét magabiztosan vághat neki a második hétvégének.

 leclerc-bahreini-elozetes



A monacói pilóta szerint a gyakorlások kiemelkedő jelentőségűek lesznek: „Bahrein elég technikás pálya, ahol gyakran extrém körülményekkel kell számolnunk. Ezért sok beállítást kell kipróbálnunk a szabadedzés alatt, hogy felkészülhessünk minden eshetőségre.”

„Nagyon szeretem ezt a helyszínt, versenyeztem itt korábban az F2-ben, és rögtön ráéreztem. A tavalyi szezon egy kicsit nehéz volt Bahreinben, de ekkor még az F1-es karrierem kezdetén jártam. Idén jó eredményt szeretnék hazavinni a Ferrarival” – ecsetelte elvárásait Leclerc.

Ausztráliából nem szabad kiindulni, és sokan nyilatkozták, hogy a valós erőviszonyra még nem derült fény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: