DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Fontos helyszín következik Kubica számára

Korábbi sikere színhelyére tér vissza a Williams lengyel F1-es pilótája, a bahreini pályát elég jól ismeri még az előző időszakából.

Az Ausztrál Nagydíj nem alakult jól a Williams számára, de pontosan úgy zajlott, ahogy arra számítani lehetett - a grove-iak "tökutolsók" voltak a mezőnyben és nem tudták megszorítani a többieket. Bahreinben egy kicsit többet várnak maguktól, Robert Kubica számára pedig egyébként is különleges ez a helyszín.

"Jó emlékeim vannak innen, hiszen itt szereztem meg Formula-1-es pályafutásom első és egyetlen pole-pozícióját még 2008-ban" - nyilatkozta felvezetésként a lengyel pilóta. "Bahrein eléggé más pálya, mint Melbourne volt, új kihívásokkal kell szembenéznünk, mint az eltérő vonalvezetés és a magas hőmérséklet."

kub



"Vannak dolgok, amiket fel kell fedezni, de magát a pályát jól ismerem, sok a nagy féktáv, úgyhogy az autónak stabilnak kell lenni fékezés közben és jól kell megcsinálni a kigyorsításokat. Az időjárás elég meleg lehet, úgyhogy a gumik kulcsfontosságúak lesznek, az, hogy ki hogy tud velük bánni. Én már alig várom, meglátjuk, hogy mire leszünk képesek" - magyarázta Kubica.

Azt Dave Robson vezető mérnök és George Russell, a Williams másik pilótája is elmondta, hogy a hátsó gumik elmelegedése lehet a hétvége egyik kulcsa annak ellenére is, hogy most kemény Pirelliken fognak körözni és hogy az időmérő és a futam azért valamelyest hűvösebb körülmények között zajlik majd. Robson azt is hozzátette, hogy szeretnének fejleszteni, de úgy érzik, hogy a mostani autóban is van még potenciál, ami kiaknázható...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: