DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Tartok egy kicsit Leclerc-től

Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíjon megtapasztalta, hogy Charles Leclerc mire lehet képes, és nem is számít rá, hogy visszavenne a monacói pilóta. Tart csapattársától Vettel.

Leclerc, bár az időmérőn és a versenyen is elkövetett kisebb hibákat, még így is Sebastian Vettel előtt végezhetett volna, de a csapat már az első versenyen sem engedte versenyezni két pilótáját, így az ötödik helyen fejezte be első ferraris versenyét Leclerc.

Binotto nagyszerű csapatjátékosnak titulálta a monacóit, aki azonban nem kizárólag a csapatért versenyez, így Vettelnek oda kell tennie magát, ha szeretné megtartani az első számú státuszát.



„Charles számára ez alighanem egy valóra vált álom, ahogyan persze nekem is, de mi nem ugyanazon szakaszában tartunk a karrierünknek. Szép dolog, hogy ennyire fiatalon egy ilyen nagy csapathoz került, mint a Ferrari. Abból, amit eddig láttam, úgy vélem, nagyon jól teljesít, és az egész szezon során nyomás alá tud majd helyezni” – mondta a négyszeres világbajnok a GPFansnek.

„Egy kicsit tartok tőle, azt hiszem, nagyon közel leszünk egymáshoz. Rendkívül tehetséges, szeretném megismerni a szüleit és gratulálni nekik, mivel felneveltek egy nagyszerű srácot, aki ráadásul egy gyors versenyző is” – mondta Vettel. Kérdés, hogy mennyit beszél Leclerc-rel, hiszen csapattársaként illene tudnia, hogy Leclerc édesapja már két éve elhunyt, Charles pedig hazudott neki halálos ágyán.

„Biztos vagyok benne, hogy kemény és szoros csatákat fogunk vívni az év során. Ugyanakkor mindenekelőtt abban reménykedem, hogy vidám órákat töltünk majd el együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: