DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica nem bánta meg a visszatérést

Várhatóan az egész idei F1-es szezonban az utolsó helyeken fog küzdeni Robert Kubica, ám még ez sem tántorítja őt el a száguldó cirkusztól. Úgy érzi, valamiért ebben a sorozatban van a helye.

Nincs könnyű helyzetben a Formula-1-be nyolc év után visszatérő, a Williams szenvedéseit testközelből átélő Robert Kubica, aki a nehézségek ellenére sem kezdett más karrierlehetőségekről gondolkodni. Pedig az oka meg lehetne rá, ugyanis nem elég, hogy a Williams idei autója messze a mezőny leggyengébbje, a csapat késése miatt a lengyel ráadásul fájdalmasan sokat kihagyott az előszezoni tesztekből, ami a sérülése és a passzív évek miatt különösen nagy hátrányba hozta őt.

kubica-portre-20191



„Tudtam, hogy hihetetlenül nehéz lesz visszatérni egy ennyire kiélezett sportágba, és azt is tudtam, hogy valószínűleg a Williamsnek sem lesz könnyű” - árulta el Kubica az Autosportnak. „Arra viszont nem számítottam, hogy ennyire felkészületlenül érkezem majd Melbourne-be. Az utóbbi nyolc évem legfontosabb napjai voltak a Barcelonában töltöttek, amelyek sajnos nem a terv szerint alakultak. Ez nehéz helyzetbe hozott, ami valószínűleg érinti Bahreint és még pár versenyt is, de menni kell tovább. Itt [Ausztráliában] szenvedtem, de még így is élveztem a dolgot. Nem vagyok érzelgős, de a versenyt egy nagy teljesítménynek éltem meg” – árulta el a lengyel, aki többnyire egy kézzel vezetve teljesítette az Ausztrál Nagydíjat.

„A korlátaim miatt az emberek mindig kételkedni fognak, ezért nekem mindig többet kell nyújtanom másoknál” – tért rá kézsérülésére és az ezzel járó teherre. „A legtöbb, amit tehetek, hogy a lehető legjobb munkát végzem. Szerintem ez a hozzáállás hozott vissza az F1-be, ez vitt engem előre. Különben hat évvel ezelőtt is elfogadhattam volna egy ajánlatot a DTM-ben vagy a GT3-ban, ahol kevesebb a stressz érne, és jobb pozíciókért harcolhatnék, de valamiért nekem itt kell lennem. Talán amiatt, hogy év végén megbánok valamit, de azt biztosan nem fogom megbánni, hogy próbálkozom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: