DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: A Ferrari ettől azért erősebb

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton azon a véleményen van, hogy a Ferrari Ausztrál Nagydíjon mutatott formája, csak egyszeri kisiklás volt, és szerinte visszatérnek a következő versenyre.

Az ötszörös világbajnok ugyanott folytatta 2019-et, ahol a tavalyi szezont abbahagyta, mivel megszerezte a pole-pozíciót az Ausztrál Nagydíjon, de aztán vasárnap alulmaradt csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben.

Az újjászülető Valtteri Bottas mellett Hamilton már a Hondától is tart, de szinte biztos benne, hogy a Ferrari Melbourne-ben látott gyengélkedése csak egy kisiklás volt, és az olaszok erősebbek lesznek a szezon hátralévő részében.

Mégsem lesz olyan sima ez az év a Mercedes számára?


„Senki sem várta, hogy ekkora lesz köztünk a különbség. Azok alapján az elemzések alapján, amiket nekem mutattak, és amire én is számítottam, úgy gondoltuk, hogy a Ferrari előttünk van. Viszont hétvégén nyilvánvalóan nem ez volt a helyzet” – értekezett Lewis Hamilton a Crash oldalának.

„Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy miért nyújtottak olyan teljesítményt, amilyet, de azt nem mondanám, hogy mi teljesítettünk túl. Csak a szokásos dolgokat végeztük el, ami a saját meglátásunk szerint jónak ígérkezett. Annyi biztos, hogy a csapat nagyszerű munkát végzett ezen a hétvégén. Nem tudom, mi volt a problémájuk oka, de abban biztos vagyok, hogy erősen fognak visszatérni a következő versenyekre, szóval továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: