DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fittipaldi: Alonso egy éven belül visszatér

A 37 éves spanyol jelenleg nagy sikerrel teljesíti új kihívásait, a brazil kétszeres világbajnok szerint viszont szíve visszahúzza majd a Formula-1-be, ha győzelemre esélyes autóhoz juthat.

A kétszeres világbajnok jelenleg a hosszútávú versenyzésben nyeri halomra magát – idén eddig a daytonai 24 óráson és a WEC sebringi fordulóján győzött –, májusban pedig az Indy 500-on áll rajthoz, hogy megszerezze a tripla koronát, amelynek monacói és Le Mans-i részét már teljesítette. A spanyol versenyző emellett egészen eltérő műfajokkal, a Dakar Ralival és WRC-vel is kacérkodik.



Alonso előzetesen közölte, nem nézi az Ausztrál Nagydíjat, mivel nem igazán érdekli, ennek ellenére tanácsadó-tesztpilóta státuszban a McLaren kötelékében maradt, és nem zárta ki a 2020-as visszatérés lehetőségét sem, feltéve, hogy versenyképes ülést kap. A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi biztos benne, hogy ez bekövetkezik jövőre.

„2018 nehéz év volt Fernando számára. Mind azt hittük, hogy a Honda-motor az oka, de a Renault-val ugyanaz folytatódott” – mondta az Europa Pressnek Fittipaldi. „Bármi is legyen, úgy gondolom, egy éven belül újra az F1-ben lesz.”

„Meglátásom szerint fizikai értelemben nagyon jó formában van, és mentálisan is motivált a győzelemre. Miért ne térne vissza? Ha megfelelő autót kap és jó csapatba kerül, hogy nyerjen, akkor egészen biztosan visszajön” – jósolta a 72 esztendős brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: