DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magát ostorozza a dühös Lando Norris

Önkritikusan nyilatkozott első F1-es nagydíja után a McLaren újonca, aki nem tudta pontszerző helyre váltani erős rajtpozícióját. Egyúttal teher is leesett válláról, hogy túlvan a bemutatkozáson.

A szombati időmérő egyik hőse a nyolcadik pozíciót megszerző debütáló Lando Norris volt. Az erős starteredményt azonban nem sikerült pontszerző helyezésre váltani, a 19 éves britet a 12. helyen intette le a kockás zászló. A vasárnapi eredmény a másik versenyző, Carlos Sainz műszaki hiba miatti kiesésével már inkább emlékeztetett az utóbbi szezonok jól ismert McLarenére: a wokingi csapat és a Williams nem szerzett egyedül pontot a szezonnyitón.



„Egy kicsit dühös vagyok, mert sokkal több potenciál volt bennünk. Az autó rendelkezett a tempóval, hogy a top 10-ben legyen, én viszont tulajdonképpen cserben hagytam mindenkit. Tennem kell érte, hogy ez ne történjen meg újra” – idézi az F1.com Norrist. „Nagyon büszke vagyok a csapatra, úgy vélem, nagyon jó autóm volt ma. Nem volt tökéletes, de összességében pontszerző helyen lehetett volna, én követtem el pár hibát, amelyek miatt kikerültem.”

Ezek közé a hibák közé tartozik, hogy kiállása után nyolc körre beragadt Antonio Giovinazzi Alfa Romeója mögé: „Túl későn előztem meg, ami miatt pozíciót vesztettem Kvjattal és Stroll-lal szemben. Nyilvánvaló, hogy emiatt kerültem ki a pontszerző helyekről a végén.”

Egy oka mégis van Norrisnak, hogy örüljön: az újonc válláról teher esett le bemutatkozó nagydíjával. „Jó dolog, hogy túlvagyok első versenyen. Elég ideges voltam előtte, de miután célba értem, boldogság töltött el” – mondta a fiatal pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: