DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Ez a hétvége csupa balszerencse volt

A szombati időmérőn már az elsők között kiesett, a vasárnapi futamon pedig mindössze tizenegy körig jutott mielőtt autója megadta volna magát. Carlos Sainz Jr. reméli, a változatosság kedvéért Bahreinben már a jó szerencse fog társulni melléje.

Míg csapattársa, az újonc Lando Norris a nyolcadik legjobb időt autózta az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, a Renault-tól a McLarenhez igazoló Sainz már a Q1-ben kiesett, miután Robert Kubica defektes autója feltartotta a gyors körén.  Így csak a 18. rajtkockából vághatott neki az év első futamának.

A spanyol pilótát azonban vasárnap is utolérte a balszerencse: a 11. körben ugyanis az energia visszanyerő rendszer meghibásodása miatt elfüstölt alatta a McLaren versenygépe. Sainz később elismerte, nem ilyen nyitó hétvégére számított új csapatával, de abban reménykedik, a két hét múlva esedékes Bahreini Nagydíjon már fordulni fog a szerencséje.



„Azt hiszem, az MGU-K hibásodott meg, ami nagy kár, mert addig a pontig nagyon jó versenyem volt. Azt tettem, amit kellett, jót rajtoltam, megelőztem négy autót és esélyes voltam a pontszerzésre is. Az autó ugyanis nagyon erősnek érződött, a tempónk is jó volt, és azokkal az autókkal harcoltam, akik végül pontot szereztek” – nyilatkozta Sainz. „Látva, hol végzett Stroll és Kvyat, is azt bizonyítja, nekünk is reális esélyünk lett volna az első tízben végezni. Így viszont ez egy felejtős hétvége lett, de a Formula–1 már csak ilyen. Az idényem csupa balszerencsével kezdődött, de abban reménykedem, Bahreintől már valóban elkezdhetünk pontokat gyűjteni.”

Csapattársát, a szombati időmérő sztárjának számító Lando Norrist végül a 12. helyen intették le, így a McLaren pont nélkül távozik Melbourne-ből. A 19 éves brit pilóta elmondta, habár frusztrálja, hogy nem nyújtott hibátlan teljesítményt, örül annak, hogy túl van élete első F1-es futamán. „A csapat egy nagyon jó autót rakott össze, a tempónk is meglett volna az első tízbe jutáshoz, de sajnos vétettem pár olyan hibát, ami miatt ez végül nem sikerült, ezért egy kicsit csalódott vagyok, és haragszom magamra, mert tudom, hogy valós potenciálunk volt a pontszerzésre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: