DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg: Idén sem ér véget a pódiumfóbiám

Nico Hülkenberg elismerte, hogy idén tovább folytatódhat dobogó nélküli hosszú sorozata, és hogy már letett arról, hogy egy topcsapat hívását várja. Inkább a sajátjából csinálna azt.

A német pilóta tartja a nem túl hízelgő rekordot, ami miatt azzal „büszkélkedhet”, hogy ő teljesítette a legtöbb versenyt az F1-ben anélkül, hogy pódiumra állt volna. Szerinte azonban ez a helyzet idén sem valószínű, hogy változni fog.

„Szeretném megtörni ezt a sorozatot, inkább előbb, mint utóbb” – kezdte Hülkenberg az SID hírügynökségnek. „Már nem nagyon várom a Mercedes-Ferrari-Red Bull trió hívását, inkább magam építenék egy topcsapatot. Remélem, egy-két éven belül készen állunk majd” – mosolygott a német.

Szomorú, de Hülkenberg még nem végzett az első háromban


„Így is nagy fejlődésen mentünk keresztül, mióta idejöttem. Sok pénzt beleöltünk már a Formula-1-be, lassan pedig szeretnénk élvezni ennek a gyümölcsét, de ennek ellenére sem mondhatjuk biztosan, hogy idén ott leszünk a dobogón, akár csak egy futamon is.”

Új csapattársáról, Daniel Ricciardóról is szót ejtett Hülkenberg, aki szerinte csak újabb ékes bizonyítéka annak, mennyire komolyan is veszi csapata az F1-et: „Az, hogy itt van Daniel, azt jelenti, hogy a csapat vállalja a felelősséget, hogy egy kiváló autót épít számára, ez pedig egy nagyszerű lépés.”

„Soha nem voltam még részese egy olyan párharcnak, mint amilyennek idén leszek. Érdekfeszítő lesz, és megpecsételheti a sorsomat is az F1-ben” – mondta Hülkenberg Ricciardóról, csapatfőnökük, Cyril Abiteboul pedig hasonló véleményen van: „Nico valódi teljesítménye most lesz csak igazán felmérhető.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: