DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly nem akarja legyőzni Verstappent

Pierre Gasly előtt egyelőre nem cél csapattársa, Max Verstappen legyőzése, elvégre jelentős tapasztalatbeli különbség van kettejük között. Inkább néhány trükköt lesne el tőle.

A ferraris Charles Leclerc-hez hasonló helyzetben találta magát a tavaly év végén Red Bullhoz felhozott Pierre Gasly. Mindkét fiatal egyetlen évnyi Formula-1-es tapasztalat után kapott lehetőséget egy élcsapatnál, ahol egy tőle jóval tapasztaltabb pilótatárs várta az érkezését. Ahogy Leclerc, úgy Gasly esetében sem várható el, hogy első alkalommal legyőzze érettebb ellenfelét, a Red Bull újonca először inkább a tanulást helyezi előtérbe.

 AP-1YNUVF2KN1W11_news



„Jelen pillanatban nem ez a megfelelő cél” – reagált a Verstappen legyőzését felvető kérdésre. „Sem a csapaton belüli, sem az F1-es tapasztalatunk nem mérhető össze, hiszen mögöttem mindössze egyetlen szezon van. Szerintem a legfőbb most az, hogy tanuljak a tapasztalatából, a tempójából és a tehetségéből. Az a pilóta, aki év végén leszek, remélhetőleg merőben más lesz, mint aki most vagyok.”

„A Red Bull világbajnok lett Sebbel [Vettel], és évek óta az élmezőnyben harcol, így fontos, hogy a csapat tudásából merítsek, és kihozzam magamból a maximumot. Biztos vagyok benne, hogy idővel egyre többet tudok majd nyújtani. Az eredmények mellett az is elsődleges, hogy minél gyorsabban tanuljak.”

 Verstappen a tavalyi szezon során egy mély gödörből mászott ki, szétesett formáját összeszedve egy borzasztóan erős élpilótává nőtte ki magát. Ezt a teljesítményt minden valószínűség szerint az idei évre is áthozza, így Gasly számára csak erőlködés lenne, ha rögtön maga mögé akarná utasítani a hollandot. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: