DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Liberty Media nem akar bóvli F1-et

A fordított rajtrácsok és az egyéb „trükkök” ellen szólalt fel Ross Brawn, akinek a hiteles F1 a célja, bármilyen változást is vezessenek be. Azt szeretné, hogy a nézők elégedettek legyenek.

A Formula-1 tulajdonosaként a Liberty Media szakmai csapata immár több mint egy éve dolgozik azon a projekten, amelynek célja a száguldó cirkusz izgalmasabbá, élhetőbbé és modernebbé tétele. Ennek gyakorlatba ültetését 2021-re tűzték ki, ám az előszelét már több alkalommal is érezhettük, legutóbb például pár napja, amikor kiderült, hogy az idei szezonban extra pont jár a versenyben megfutott leggyorsabb körért. A háttérben zajló lázas munkáról Ross Brawn nyilatkozott, aki leszögezte, akármennyire is változatosabb versenyeket szeretnének, bizonyos módszereket biztosan nem fognak átvenni más sorozatokból. Kulcsszavuk a hitelesség.

f1-grid-silverstone-2018



„Szerintem a nézők szeretik a változást, ha az jobb, szórakoztatóbb versenyeket eredményez, de úgy gondolom, hogy bizonyos alapvető összetevőket, mint például a versenyek hosszát és természetét nem bolygathatjuk” – magyarázta a szakmai stáb vezetője, aki egy Formula-E-ben bevett módszert így hezitálás nélkül elutasít. „Nem hiszem, hogy a fordított rajtrácsok megfelelnek az F1 szintjének. Tudjuk, hogy máshol működnek, de a mi célunk a verseny ápolása és fejlesztése, így nem szeretnénk trükköket alkalmazni. Hitelesen akarunk többet adni abból, amit a nézők szeretnek.”

A már említett extra pont kiosztásával kapcsolatban egészen sok rajongó nemtetszését fejezte ki, pedig a Liberty Media szinte minden döntés előtt piackutatást végez, hiszen kíváncsi arra, hogy mit szeretnének látni a nézők. Ez azonban egy új megközelítés az F1-ben, ezért Brawn kiemelte, további finomhangolásra számítsunk, időbe telik, mire beérik ez a módszer.

„Egyre jobban megismerjük a rajongóinkat, nagyon sok hasznos információt tudunk meg. Tapasztalt emberek dolgoznak a cégnél, de az F1-ben ez még új dolog, szóval óvatosan kell vele bánnunk. Mindenesetre jó dolgok ezek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: