DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc különleges verseny előtt áll

A hétvégén kezdetét veszi a Formula-1 2019-es szezonja, a ferraris Charles Leclerc pedig különleges hétvége előtt áll, hiszen az Ausztrál Nagydíj lesz az első versenye a Scuderia színeiben.

Miután az Alfa Romeo Sauber versenyzőjeként rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott az akkor még 20 esztendős pilóta, a Ferrarinál gondoltak egy merészet, és beültették legutóbbi bajnokuk, Kimi Raikkönen helyére a monacóit, akinek így idén már a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellett kell bizonyítania tehetségét.

Leclerc egy évvel ezelőtt még az F1-es debütálására készült az Ausztrál Nagydíj előtt, azóta pedig nagyot fordult vele a világ: „Nyilvánvaló, hogy ez a verseny nagyon különleges lesz számomra, lévén ez lesz az első hétvégém a Ferrarival” – mondta a The Checkered Flagnek Leclerc.



„Vannak már jó emlékeim Melbourne-ről, hiszen tavaly az Albert Parkban volt az F1-es debütálásom. Szeretek Melbourne-be járni, mivel az emberek kedvesek és a város is különleges. Érezni, hogy Ausztráliában más az emberek kultúrája és ebből kifolyólag az atmoszféra is, ez pedig rendkívül élvezetessé teszi az egészet.”

A fiatal versenyző ezután arra is kitért, hogyan látja csapata esélyeit a hétvégi futam előtt: „Elégedett vagyok azzal, ahogyan a teszten alakultak a dolgok, és alig várom, hogy ismét a pályán lehessek. Egy jó eredményt kell elérnünk, hogy kapjunk egy kis jutalmat a kemény téli munkáért. A pálya kissé szokatlan, hiszen ez egy utcai pálya, de olyan karakterisztikájú mégis, mint egy épített aszfaltcsík. Nagyok a bukóterek és elég magas tempót tudunk elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: