DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Ha más megoldásai jobbak, átvesszük

Toto Wolff szerint az Ausztrál Nagydíjra még a Ferrari érkezik előnnyel, de a barcelonai futamra már akár frissített aerodinamikai-csomaggal is érkezhet a Mercedes, hogy felzárkózzanak az olaszokhoz.

A Mercedes csapatfőnöke a téli tesztek után úgy gondolja, a Ferrari van jelenleg elöl, de mire Barcelonába érnek, már ők is frissíthetik az autó aerodinamikai felszereltségét, már ha találnak a jelenlegitől jobbat.

„A teszt végére már sokkal jobban értettük az autónkat, és nagyon is versenyképesnek tűntünk, már ami a Ferrarihoz viszonyított tempónkat illeti” – óvatoskodott Wolff a Stuttgarter Nachrichtennek. „Ugyanakkor a mi számításaink szerint, amibe belevettük a valószínűsíthető üzemanyagszintet is, a Ferrari van legelöl.”

A Ferrari aerodinamikai megoldásai jobbak lehetnek


 „Ha azt látjuk, hogy egy másik koncepció jobbnak bizonyul, akkor az ötödik versenyre, amely a Spanyol Nagydíj, lesz minden csapat át fog térni arra a megoldásra, és megváltoztatja az autók aerodinamikai dizájnját.”

 Wolff ezután kitért Lewis Hamilton azon különleges képességére is, hogy évről évre meg tud újulni: „Vannak sportolók, akiket a rengeteg siker után már nem motivál semmi, hiszen már jó pénzt csináltak a dologból és mindenhol megismerik őket. De nem Lewis. Minden éven újjászületik, ez pedig egy említésre méltó képessége. Ő lehet minden idők legnagyobb autóversenyzője és ezzel ő is tisztában van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: