Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 14. szombat
F1

Későbbre szánt fejlesztésekkel támad a Red Bull Melbourne-ben

Már olyan fejlesztéseket is el tud vinni magával Melbourne-be az istálló, amelyeket csak Kínára tervezett be - extra motiváltan dolgozik a csapat, úgyhogy egyelőre az ütemterv előtt van.

Úgy néz ki, hogy már az idény első futama előtt megkezdődött a fejlesztési verseny a Formula-1-ben, pedig ilyenkor azért általában még nem szokott itt tartani a dolog - az első versenyt megelőzően általában a téli fejlesztések tökéletesítése, esetleg az európai szezonra tervezett frissítések, az új csomagok gyártása szokott zajlani.

Ehhez képest a Red Bull már most bejelentette, hogy az eredetileg Kínára, vagyis a harmadik futamra tervezett fejlesztéseket elviszi magával Melbourne-be és már az első versenyen beveti őket. Dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója szerint ennek az az oka, hogy Adrian Newey extrém motivált jelenleg és az utóbbi időben minden pihenőt kivett a programból, így a tervezettnél hamarabb elkészültek az alkatrészekkel.

00219001_1038


Marko azt is hozzátette, hogy emellett a dolgozókat sem volt nehéz motiválni, mert mindannyian úgy érzik, hogy tényleg visszatérhetnek a világbajnoki harcba. "A versenytempót tekintve a Ferrari mögött, de a Mercedes előtt látom magunkat. Az RB15 egyértelműen a legjobb és legdrágább autó a Red Bull történetében, ha a hatékonyságot és a technikai tökéletességet vesszük. Ez csak azért volt lehetséges, mert minden fázisban, minden alkalmazott meg volt győződve arról, hogy újra van esély önerőből a győzelemért harcolni" - mondta Marko a ServusTV-nek.

Ami pedig a Hondát illeti... "Sok negatív hang volt, melyek szerint a Honda nem képes rá, de sosem voltak simább tesztnapjaink. Ha több a lóerőnk, akkor logikus, hogy többet várunk a szezontól. Tavaly négy futamot nyertünk, most az öt reális lehet, remélem, hogy még ennél is több sikerül" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?