DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Damon Hill helyesli Ricciardo lépését az ismeretlenbe

1996 F1-es világbajnoka teljes mértékben megérti, Daniel Ricciardo miért hagyott maga mögött egy élcsapatot a Renault kedvéért. Szerinte ő nem az a karakter, aki jó második számú pilóta lenne.

A tavalyi Formula-1-es szezon bővelkedett a meglepő bejelentésekkel, amelyek közül az egyik legnagyobb horderejű kétségkívül Daniel Ricciardo csapatváltása volt. Az ausztrál pilóta az egész száguldó cirkuszt meglepte azzal, hogy a Red Bulltól a Renault-hoz igazolt – amire egyébként alapos indoka volt -, ám Damon Hill teljes mértékben megérti a paddock legszélesebb mosolyával rendelkező pilótáját. Szerinte egy ekkora lépést egy olyan bátor pilóta képes megtenni, aki tisztában van a képességeivel, ezért nem egyezik ki a csapaton belüli alárendelt szereppel.

 ricciardo-portre-20191



„Tele van önbizalommal, és ő a mezőny legszerethetőbb karaktere. Ragyogó ember, akinek letörölhetetlen az arcáról a mosoly, de mélyen belül ég a nyerési vágytól, és tisztában van vele, hogy ketyeg az óra. 29 éves, a támogatás pedig Max Verstappen, a fiatal mögé rendeződött, amiből ő nem kért. Szerintem az járt a fejében, hogy ’engem aztán nem állítotok parkolópályára, adok magamnak egy másik esélyt’” – magyarázta Hill, aki Ricciardo korában karrierjének egy nehéz időszakát élte meg, így pontosan tudja, milyen érzés belemenni a bizonytalanba.

 „Magamhoz hasonlítva: én 29 éves koromban csapat nélkül maradtam, de néhány évvel később világbajnok lettem. Tovább kell mennie és meg kell teremtenie a lehetőséget arra, hogy ő legyen az elsőszámú pilóta. A kettesszámú nem az ő szerepe, szerintem utálná magát, ha egy ilyen helyzetbe beletörődne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: