DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Haas-főnök: Magnussenből még lehet világbajnok

Míg a dán pilóta már a Hülkenberg-féle versenyzők csoportjába sorolja magát, addig Günther Steiner szerint az is benne van a pakliban, hogy 2021-ben leigazolja egy nagycsapat. Persze a legjobb lenne, ha a Haasnak nyerne futamot.

A versenyzőként ötödik szezonját taposó, 26 éves Kevin Magnussen már nem sorolja magát a Formula-1 feltörekvő fiataljai közé – ahogy ő fogalmazott korábban kissé pesszimistán: „Vannak versenyzők, mint Hülkenberg és mások, akik nagy tehetségek, de még dobogón sem álltak. Már én is ebbe a csoportba tartozom.”

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint azonban Magnussennek nem szabad feladnia a reményt: „Két fantasztikus szezonja következhet, azt pedig még mindig nem tudjuk, mi történik 2021-ben. Lehet, hogy hely lesz egy nagycsapatban, ha pedig erre kerül a sor, elsőként fogjuk támogatni őt. Mindig hittünk benne, és büszkék leszünk arra, ha egy napon világbajnokká válik. Még jobb lenne azonban, ha az új szabályoknak köszönhetően velünk nyerne versenyt.”



„Mentálisan stabilabbá vált. Az első két F1-es éve nehéz volt, mert hiányzott az állandóság, amelyre velünk rátalált. Emberként bízik bennünk, és sikerült kizárnia azokat a gondolatokat, milyen kockázatokat kell vállalnia és mi alakulhat rosszul.”

Bár tavaly Magnussen csapattársa, Romain Grosjean fölé nőtt – bajnoki 9. helyezés 14. pozícióval szemben – Steiner hangsúlyozta, a Haasnál nincsen és ezután sem lesz első és második számú versenyző: „Ha a kettes számú örömmel kettes számú, akkor előfordulhat, hogy többé nem akarja az egyes számút legyőzni. Erre nincsen szükségünk. Ez még csak a negyedik szezonunk, még sokat kell gyarapodnunk” – mondta a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: