DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Magnussen: A legjobb évem? Nem nyertem semmit

Újoncként szerzett dobogója önmagában többet ért, mint az idei eredmények. Kevin Magnussen úgy véli, a Haas sokkal többre juthatott volna, ha megfogalmazása szerint nem mindig szemből kapja a szelet.

Több szempontból is az idei tekinthető Kevin Magnussen pályafutása legjobb szezonjának: a dán pilóta 2014 óta tartó F1-es karrierje során most végzett a legjobb bajnoki pozícióban, a 9. helyen, valamint szerezte a legmagasabb pontszámot, 56-ot. Ő maga is úgy vélekedik, hogy ez eddigi legeredményesebb éve?

„Nem szoktam minősíteni, nem állítok fel ilyen rangsort. Nem nyertem meg semmit. Az első évemben dobogóra álltam, az önmagában fontosabb, mint ez az év. Attól még, hogy 56 pontot szereztem, nem lesz nagyszerű” – válaszolt Magnussen a Yahoo Finance-nak. „Bizonyos tekintetben ez karrierem legjobb időszaka. De amíg nem harcol valaki győzelmekért és bajnoki címért, nem lehet nagyszerűnek nevezni.”



Annak ellenére, hogy a számok alapján Magnussen csapata, a konstruktőri ötödikként végző Haas is fennállása legjobb évét teljesítette, a dán pilóta úgy vélekedik, számos értékes eredmény úszott el 2018-ban: „Idén úgy éreztem, hogy sok minden, ami balul sülhet el, balul is sült el. Tudják, amikor mindig szemből fúj a szél. Remélem, hogy jövőre hátulról is fog fújni kicsit.”

„Azonban az ilyen dolgokért mindig vállalni kell a felelősséget, hiszen helyzettől függetlenül mindig lehetett volna valamit másként csinálni. Egy egészen trükkös helyzetet is meg lehet vizsgálni utólag, és találni valamit, amit máshogyan is lehetett volna intézni. Mi ezt fogjuk tenni, hogy megpróbáljuk jobb alaphelyzetből kezdeni a következő évet. Abban bízok, hogy több hátszelünk lesz. Nevezzük hátszélnek szerencse helyett” – zárta gondolatait Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: