DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Lenyűgözi Hamiltont a szorosabb középmezőny

Az előszezoni F1-es tesztek alapján úgy tűnik, a tavalyinál keményebb csata lesz a nagyok mögötti pozíciókért, sőt, a középcsapatok közelebb is kerülhetnek a Mercedes-Ferrari-Red Bull trióhoz - a címvédőt ez cseppet sem aggasztja, sőt!

Az elmúlt néhány évben megszokottá vált, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull harcol a győzelmekért, mögöttük pedig óriási szakadék tátong, és a középmezőny csapatainak vajmi kevés esélyük van arra, hogy akárcsak a dobogó közelébe kerüljenek. Sokatmondó adat, hogy a hibridérában mindössze húsz alkalommal fordult elő, hogy a potenciálisan megszerezhető száz dobogós helyből a fent említett hármason kívül mások értek volna fel a pódiumra.



A tesztek egyelőre azt mutatják, hogy trió marad az élen, mögöttük azonban nagy kavarodás várható – sőt, az is megtörténhet, hogy közelebb kerülnek az éllovasokhoz, mint eddig bármikor. Amikor arról kérdezték Lewis Hamiltont, hogy mire számít idén, így válaszolt: „Az első három csapat továbbra is meghatározó szerepet tölt majd be, de amennyire tudom, a többieknek sikerült közelebb kerülniük” – idézte a brit pilótát az F1i.com.

„Ezeknek a csapatoknak sikerült feljebb zárkózniuk. Nem tudom, melyik gárda áll a negyedik helyen, de sokkal közelebb vannak, mint korábban bármikor. Régebben egy másodperc is volt a különbség, ez azonban fél másodpercre, vagy még kevesebbre csökkent, ami fantasztikus” – tette hozzá a brit.

Ebből kiindulva a szezon első szakaszában akár meglepetésnek is a szemtanúi lehetünk, ám a szezon közbeni fejlesztések kulcsfontosságúak lesznek abban a tekintetben, hogy év végén milyen sorrendet láthatunk majd a tabellán. „Kérdés, hogy tudnak-e olyan gyorsan fejleszteni, mint a három topcsapat, de izgalmas lesz. Talán lesznek olyan versenyek, ahol a Renault, vagy éppen a Racing Point sokkal előrébb lesz, mint a múltban” – vélekedett Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: