DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Nem fogok tanácsokat adni Micknek

Sebastian Vettel büszke rá, hogy szerepet vállalt abban, hogy Pascal Wehrlein a Ferrari fejlesztési pilótája lehessen. Mick Schumachernek pedig nem fog tanácsokat osztogatni.

Pascal Wehrlein a Manor, illetve a Sauber színeiben két évet tölthetett el a Formula-1-ben, azonban a 2017-es szezonzáró óta nem jut számára hely a rajtrácson. A korábban a DTM-ben sikereket elérő német most a Formula-E-ben versenyez.

2017-ben ő szerezte meg a Sauber összes pontját, azonban ez sem volt elegendő a maradásához, de most a Ferrari kötelékében tért vissza az F1 világába, Sebastian Vettel segítségével: „Nem én írtam alá a szerződését” – viccelte el Vettel a Bilddel készült interjút.



„Ugyanakkor, mikor feljött a szimulátoros pilóták témája, én egyből bedobtam a nevét a kalapba. Jól kijövök Pascallal, aki nagy tehetség, így biztosan segíteni fogja a fejlődésünket.”

A Ferrarinál így már egyre több a német pilóta, hiszen a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher is csatlakozott a Ferrari pilótaprogramjához. „Ez büszkévé tesz” – mondta Vettel. „Meg is van rá az okunk, hogy büszkék legyünk a nemzetünkre. Németország nagy lehetőségeket biztosít az F1 jövőjének, talán pont a legnagyobbat is” – utalt Mick Schumacherre a négyszeres világbajnok.

„Nem fogok neki tanácsokat osztogatni, hogyan vezessen. Ki kell tapasztalnia saját magának, meg kell szereznie a maga tapasztalatát. Ezen túl, szerintem azt sem kell mondogatnom neki, mekkorák az elvárások vele szemben, sőt senkitől sincs erre szüksége. Remélem, megragadja az alkalmat a Formula-1 előszobája előtt, és nem sieti el a dolgokat. Szerintem meg fogja csinálni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: