DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Nekem zavaros a gumik új neve

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint a Pirelli új abroncsainak elnevezése még kaotikusabb és nehezebben követhető, mint az eddigi sok szín, úgyhogy sok jót nem tud erről mondani.

Lewis Hamilton szerint túl sok jót nem lehet elmondani a Pirelli 2019-es Formula-1-es gumijairól: az ötszörös világbajnok számára az új keverékek és a meghatározások nem teljesen tisztán. Hamilton egyébként posztolt egy videót a közösségi oldalán arról, ahogy kutyája, Roscoe "küzd" az egyik gumival és "túl keménynek találja" - persze azért a komoly választ sem kerülte ki.

hampir



"Mit szeretnétek tudni, hogy jók-e a gumik? Nem igazán tudok túl sok jót mondani róluk, szóval valószínűleg az a legjobb, ha nem mondok semmit" - idézi Hamiltont az Autosport. "Ahogy haladunk előre az évben, ez kihívást fog jelenteni, nagyobbat, mint a tavalyi évben. Most vannak ezek az új nevek, C5, C4, C3, C2 és C1, amik számomra még kaotikusabbak, nehezebben követhetőek, mint a sok szín, amink volt."

"Majd megszokjuk és akkor normálissá válik. Úgy tűnik, hogy Valtteri (Bottas) élvezi ezeket az abroncsokat és én is jobban rá fogok majd érezni. Mindannyian egy csónakban evezünk és én megpróbálom annyira megérteni a működésüket, amennyire csak tudok" - tette hozzá a Mercedes brit pilótája.

Az idei kiosztás szerint a C1-es keverék a legkeményebb, a C5-ös pedig a leglágyabb - a Pirelli tájékoztatása szerint a C3-as nagyjából a tavalyi lágynak felel meg, így érdemes nézni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: