DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A McLaren versenyszimulációja is jól sikerült

Habár a köridők ilyenkor még nem számítanak, de a wokingi alakulat párszor megvillant a tesztek alatt, és a hosszú etapokat is jóra értékelhetik. Sainz magabiztosan vág neki Ausztráliának.

Nemcsak ő, hanem Fernando Alonso is elmondta: meglepően jók az autó egyes területei. A kétszeres világbajnok spanyol nem ült autóba a nyolc nap alatt, de végig ott volt a csapattal, és a megbeszéléseken is részt vett. 

Carlos Sainz váltotta Alonsót idén a McLarennél, és a fiatal spanyol elégedett lehet a tesztidőszak után a következők miatt. „Mindig jó, úgy érkezni Ausztráliába, hogy a tesztet sikeresen fejeztük be, rengeteg kilométert tettünk meg, és én mentem a legtöbbet a második hét utolsó napján” – kezdett bele az értékelésbe Sainz. „Az első versenyszimulációmat is probléma nélkül teljesítettem, és csináltunk néhány olyan kifutást is, ami hasznosnak számít majd az autó megértéshez.”

 sainz-a-versenyszimulaciorol-2019



Két hét van hátra a szezonnyitóig, de addig - ahogy az megszokott - már nem állnak le a csapatok a teendőkkel. Sainz a következőket fogja tenni a két hétben: „Most visszatérek a gyárba, hogy elvégezzük a végső munkát a csapattal, és teljes mértékben felkészültek lehessünk a szezonnyitóra. Csak a saját dolgunkra és teljesítményünkre koncentrálunk, így lehetetlen megmondani, hol állnak a többiek hozzánk képest.”

„Köszönöm a csapatnak a kemény munkát az elmúlt két hétben, és már várjuk, hogy a szezont jól tudjuk elkezdeni” – nézett előre pozitívan a McLaren versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: