DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: A Honda mindent megtesz értünk

Bár a Red Bull tesztje két csalódást keltő nappal ért véget, de Max Verstappen úgy gondolja, az autó és az erőforrás teljesítményével sincs probléma, és tetszik neki, amit eddig látott.

Csütörtökön Pierre Gasly elismerte, hogy saját hibájából törte össze a Red Bullt, Max Verstappen ezután pedig már annak is örülni tudott, hogy pénteken egyáltalán ki tudott hajtani a rommá tört autóval a pályára. Viszont túl sokat nem tudott már körözni, hiszen egy váltóhiba miatt mindössze 29 kört teljesített a holland.

Ő azonban ennek ellenére sem érzi azt, hogy aggódnia kellene: „Elégedett vagyok az eddig látottakkal, a Red Bull és a Honda nagyszerűen dolgozik együtt. Nagyon keményen, nyugodtan és koncentráltan dolgozunk, a Hondát pedig bármire is kérjük meg, azonnal beleássák magukat a témába, hogy javulhassunk. Rendkívül elégedett vagyok” – olvashatók Verstappen szavai a GPFans oldalán.

Verstappen elégedett a tesztek után


„Sokak számára egy hatalmas kérdőjel volt, hogy hogyan fogunk teljesíteni a Hondával, de már a padon is látszott, most pedig a pályán be is bizonyosodott, hogy megbízható a motor, és ez éppen az, amit szerettem volna. Rendkívül boldog vagyok.”

Verstappen arról is megkérdezték, nem zavarja-e a Mercedes és a Ferrari által diktált tempó: „Az biztos, hogy nagyon gyorsak, de én elégedett vagyok azzal, amit mi eddig csináltunk. A hosszú távú tempónk pedig több, mint biztató. Persze Melbourne más karakterisztikájú pálya és sokkal melegebb is lesz, és ott elölről kell majd kezdeni a megfelelő beállítások keresgélését. Hosszú szezon áll még előttünk.”

„Összességében jók vagyunk szerintem, egyiküktől sem vagyunk számottevően lemaradva, úgy gondolom. Ők mindig sok kört teljesítettek a téli tesztek során, de amit idáig éreztem az autón, az rendkívül ígéretes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: