DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Minden oké, de csak találgatunk

Akik szeretik a finn F1-es pilóta stílusát, azok a legfrissebb nyilatkozatában sem fognak csalódni: minden jó, az autó egyensúlya rendben van, de egyébként fogalmuk sincs róla, hogy ez mire lesz elég.

Továbbra is biztató teljesítményt nyújt az előszezoni Formula-1-es tesztek során az Alfa Romeo, szerdán Kimi Raikkönen a negyedik legjobb időt produkálta és Sebastian Vettel is megnevezte a csapatot a jól teljesítők között. A 2007-es világbajnok is elégedett eddig, de azt hangsúlyozta, hogy egyelőre csak találgatják, hogy pontosan hol is tartanak a többiekhez képest.

"Az autó jól működik és nagyon jó az egyensúlya. Múlt héten még nem nagyon foglalkoztunk a beállításokkal, most viszont nagyon sok mindent kipróbáltunk, hogy megnézzük, mi történik akkor, ha cserélgetjük az alkatrészeket. Egyelőre minden oké. Nem tudom, hogy hol tartunk, ez csak találgatás a részünkről, csak azt tudjuk, hogy mi mit csinálunk" - idézi Raikkönent (szokásos stílusban) az Autosport.com.

7_4



"Mindig kifutunk az időből, ez így van minden évben mindenkinél" - tette hozzá szintén a jól megszokott módon, amikor arról kérdezték, hogy mit szeretne elérni az utolsó tesztnapján, pénteken. "Próbáljuk úgy összerakni a dolgokat, ahogy azt most a legjobbnak gondoljuk, megcsinálni a programunkat, aztán Ausztráliában meglátjuk, hogy mink van. Minden pálya más, főleg az ausztrál, ami utcai pálya, szóval kell lennie elképzelésnek arról, hogy ha a beállítás nem olyan, amilyet akarunk, akkor mit fogunk csinálni. A mai nap erről szólt, ezt próbáltuk meg kitalálni."

Az Alfa Romeónál csütörtökön Antonio Giovinazzi ülhet az autóban, Raikkönen pedig majd pénteken kapja vissza a technikát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: