DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Vettel: Charles máris többet beszél Kiminél

A szerdai tesztprogram a vártnál hamarabb véget ért Sebastian Vettel számára, ezért a német bővebben nyilatkozott az Auto Motor und Sportnak a Ferrarinál uralkodó hangulatról, új csapattársáról és riválisai megítéléséről is.

A Ferrari számára az első teszthét pozitívumait követően a második már nem alakult az előzetes tervek szerint. Kedden délelőtt hűtésproblémák miatt Charles Leclerc körözött a vártnál kevesebbet, míg szerdán nem sokkal tizenegy óra után Vettel a hármas kanyarban csúszott ki, majd ütközött a gumifalnak és törte össze az SF90-et. Az olasz istálló később hivatalosan is megerősítette, a német balesetét egy mechanikai probléma okozta.

Egyelőre csak ötleteink vannak, de nem tudjuk, pontosan mi történt. Az autóban én mindössze annyi éreztem, hogy a bal első keréknél történt valamit, de sajnos a pilótafülkéből nem láttam túl sokat a felfüggesztésből" – nyilatkozta Vettel, akit balesetét követően, tekintve, hogy közel 200 km/h-s sebességgel csapódott a gumifalnak, az orvosi központban is kivizsgáltak. „Már csak lelassítani tudtam, az ütközés viszont így is elég nagy volt. Egy kicsivel tágabb bukótér talán megkönnyítette volna a dolgunkat. Így viszont eléggé összetört az autó eleje” – idézi Vettelt az Auto Motor und Sport szaklap.



A délelőtti ütközés és az elmúlt napok problémái viszont a négyszeres világbajnok szerint nem rontottak a csapatban uralkodó bizakodó hangulaton. „A tegnapi és a mai gondok ellenére mindenki nagyon pozitív. Az erőforrással és az autóval is minden a terv szerint halad. Az alap már az első naptól kezdve nagyon jól működik, még az egyensúlyon kell dolgoznunk, ahhoz viszont, hogy pontosan lássuk, hányadán állunk, kell egy kis idő.”

A 31 éves versenyző ezúttal sem kerülte el az új csapattársát, Charles Leclerc-t érintő kérdéseket. A német viccelődve elmondta, „már ez alatt a pár hét alatt többet beszélgettünk, mint Kimivel általában. A helyzet nyilván más, mint korábban, mert a vezetési stílusa sok mindenben eltér Kimiétől, de a visszajelzései alapján úgy tűnik, ugyanazokat a dolgokat szeretnénk kihozni az autóból.”

A négyszeres világbajnok a többi csapat teljesítményéről is megosztotta véleményét, és úgy vélte, a Red Bull mellett Kimi Raikkönen új csapata, az Alfa Romeo is erősnek tűnik. A legnagyobb rivális Mercedes második teszthétre hozott újításai viszont őt is meglepték. „Még nem elemeztem különösebben az időket, mindenesetre a Red Bull nagyon erősnek és megbízhatónak tűnik. Ők még okozhatnak meglepetéseket, de például az Alfa is egész jól mutatott. A Mercedest már nehezebb megítélni, mert néha jobban teljesít, máskor kevésbé. Az viszont meglepett, hogy ennyi fejlesztést hoztak erre a hétre. Mindenki a saját útját járja, és majd Melbourne-ben kiderül, melyik volt a helyes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: