DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo otthon érzi magát a Renault-nál

A Renault új pilótája, Daniel Ricciardo úgy érzi, otthonra talált. Az ausztrál öt évig versenyzett a Red Bull-nál, és tíz évig tartozott a csapat kötelékébe, mielőtt a Renault-t választotta.

Daniel Ricciardo számára nem indult zökkenőmentesen a Renault-val való házassága, ugyanis a DRS hibája miatt leszakadt egy darab a hátsó szárnyból, így majdnem hatalmasat csattant az ausztrál, rögtön a második napján.

Azonban ennek ellenére úgy érzi Ricciardo, hogy új otthonra lelt a Renault-nál: „Otthonosan érzem magam” – mondta Ricciardo az F1i.com-nak. „Az az érzésem, hogy mindenkivel egyből jól kijöttem. Nem is volt rá szükségem, hogy megszokjam a közeget. Teljesen normálisnak tűnik, hogy besétálok a tárgyalószobába, és a megbeszélések is nagyon családiasak.”



„Mindenkinek rendkívül pozitív a hozzáállása velem szemben, és próbálnak minél többet kiszedni belőlem, hogy megismerjenek.”

Új csapattársa, Nico Hülkenberg talán nem ugyanaz a kaliber, mint Max Verstappen, azonban Ricciardo jól érzi magát mellette: „Nico és én hasonlóan gondolkodunk. Nemrégiben beszéltünk arról, hol kellene javítani az autón. Pozitív dolog, hogy mindketten ugyanazon dolgokat említettük meg.”

„Nehéz sokat várni egy egyszerű teszttől, mivel ott korántsem tökéletes semmi – vagy csak nekem nem sikerült még egy tökéletes autóba ülnöm a szezon előtt…” – mondta Daniel Ricciardo, aki szeretne segíteni a Renault-nak, hogy közelebb kerüljenek az első három csapathoz, akiktől majdnem, mint 300 pontra voltak tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: