DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ricciardo: Lenyűgözően erős az egész mezőny

Daniel Ricciardo a pálya széléről is megfigyelte ellenfeleit az első téli teszten Barcelonában. Az ausztrál lenyűgözőnek találta, mennyire egyben volt az egész mezőny, a pénzét viszont ő is a Ferrarira tenné.

Az első kollektív téli tesztet a kombinált időeredmények alapján Nico Hülkenberg nyerte a Renault-val. Második és harmadik helyen a Toro Rosso versenyzői, Alexander Albon és Danyil Kvjat végeztek. A valós erősorrend megítélésére viszont még az ötödik leggyorsabb időt teljesítő Daniel Ricciardo sem vállalkozott. A Renault pilótája ugyanis azon a véleményen van, a mezőny 2019-ben minden eddiginél erősebbnek tűnik és közelebb került egymáshoz.

„Már nem emlékszem a tavalyi tesztidőszakra, de úgy érzem, ezen a héten mindenki nagyon gyors volt. A Toro Rossótól még alacsony üzemanyag szinttel is nagyon erős az 1:17-en belüli idő. Szóval egyelőre csak tippelni tudunk, ki hol áll az erősorrendben” – mondta Ricciardo, aki a négyszeres világbajnok Alain Prosttal, a Renault egykori pilótájával és jelenlegi tanácsadójával figyelte az autókat a barcelonai pálya széléről.



„Volt egy kevés szabadidőm, és Alain szólt, hogy kimegy a pályára, és azt gondoltam, így legalább elszakadhatok egy kicsit a dolgoktól, és még Alainnal is tölthetek egy kis időt, ami a kellemes keveredése volt a hasznossal. Az apró dolgokat próbáltam megfigyelni, például azt, hogyan veszik az autók a rázóköveket, milyen a húzóerejük” – mesélte az ausztrál, akinek így lehetősége nyílt arra is, hogy az élen állók, így a Ferrari és Mercedes mellett a középmezőny csapatait is szemügyre vegye.

„A Red Bullnál mindig erre a két csapatra figyeltünk, idén viszont a többen is lesznek körülöttünk, és egyelőre úgy tűnik, mindenki nagyon erős alapokról indul. Az autók megbízhatóak, ezért nagyon nehéz felállítani egy sorrendet" – vélekedett Ricciardo, aki azt is bevallotta, a Ferrari és a Mercedes harcára továbbra is nagyon kíváncsi. „Ha valamelyikre fogadnom kellene, akkor az a Ferrari lenne, mert ők tűntek a legstabilabbnak az egész teszten, de valójában Melbourne-ig semmiben sem lehetünk biztosak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: