DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Minél nagyobb fájdalmat tudok okozni, annál édesebb a győzelem

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton szeretné, ha minél több és minél erősebb riválisa lenne, hiszen számára nagyobb örömöt okoz nyerni, ha komolyak az ellenfelei. Nekik pedig annál jobban fáj.

A Mercedes brit pilótája tavaly stílusosan húzta be ötödik világbajnoki címét, hiszen a szezon közben oda-vissza előzgették egymást a tabella élén Sebastian Vettellel, de a végén ellépett a némettől, és 88 pontos előnnyel szerezte meg a 2018-as koronát.

Most azt mondja Lewis Hamilton, aki egyébként a fogadóirodáknál idén is favorit – még kétszeres pénzt sem fizetne a hatodik világbajnoki címe -, hogy örül az egyre növekvő nyomásnak, hiszen még édesebbé teszi a győzelmet, ha több embert győzhet le.



„Minden éven az a célom, hogy egyre jobbá és jobbá váljak. Most, hogy ránézek a többiekre, azt mondom, minél több a kihívó, annál jobb az egész. Mindig a legjobbak ellen akarunk teljesíteni, mikor mi magunk is a legjobb korszakunkat éljük, hiszen ezzel még nagyobb fájdalmat okozhatunk a másiknak, és még inkább élvezetessé teszi a sikert” – mondta Hamilton az Expressnek.

Lewis Hamiltont többen is a legnagyobb esélyesnek tartsák arra, hogy letaszítsa Michael Schumachert az F1 örökös trónjáról, de ő nem gondol erre továbbra sem: „Nem hinném, hogy ez plusz nyomást helyez rám, nem változtat semmin, ha lehetek őszinte. Minden éven megújulunk, és új célokat tűzünk ki magunk elé.”

„Ez mindannyiunk esetében így van, amikor elérkezik a következő szezon, új magasságokat és új célokat szeretnénk elérni. Szóval ez az év ugyanolyan lesz számunkra, mint a többi volt. Keményen és folyamatosan fogunk dolgozni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, mint csapatból és az autóból egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: