DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hajnalban megérkezett Barcelonába a Williams

A csapat, amely kihagyta a teszt első két napját, szerda hajnalban kézhez kapta az FW42-t. Ez nem jelenti azt, hogy reggel irány a pálya: a cél most az, hogy délutánig menetkész állapotba hozzák.

A Williams 2019-es autójának, az FW42-nek már szombaton meg kellett volna tennie első köreit: a tervezett bejáratást azonban lemondták, ugyanis a grove-i gyárban nem készült el az autó. Mivel hétfőn elindult a kollektív barcelonai tesztelés, a csapat versenyt futott az idővel, és veszített: az első, majd második tesztnapot is lekéste, a csapat motorhome-ja és garázsa üresen árválkodott.



Ma hajnal óta azonban benépesült a Williams-boksz, számolt be az Autosport lap: a Nagy-Britanniában kedden útnak indított autó szerdán 4 órakor érkezett meg a montmelói pályára. A már helyszínen levő szerelőcsapat rögtön munkához látott, hogy menetkész állapotba hozza. Ugyanakkor az összeszerelés hosszú órákat vesz igénybe, így a csapat nem számít arra, hogy a 13 órakor kezdődő ebédszünetig ki tud gurulni.

Amikor a Williams bejelentette versenyzőfelállását a tesztre, három nappal számolt: kétszer fél napot kapott volna Robert Kubica, George Russell, valamint a tartalékpilóta Nicholas Latifi is. Szerdán délelőttre Latifit, délutánra Kubicát írták be, kérdés, hogyan módosulnak a tervek.

A Williams már most kihagyta az összes tesztlehetőség egynegyedét, miközben a két legeredményesebb csapat, a Ferrari és Mercedes túllépte a 300 megtett kört.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: