DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc félretette érzelmeit első hivatalos ferraris napján

Noha tavaly Abu Dhabiban és a vasárnapi filmes nap során már a Ferrari versenyzőjeként ülhetett a vörös autóba, Charles Leclerc első hivatalos munkanapja a keddi volt – rögtön az élre is repítette az SF90-est.

A monacói kedden ott folytatta, ahol négyszeres világbajnok csapattársa hétfő este abbahagyta: az eredménylista élén. A maranellóiak ifjonca magabiztos vezetéssel 157 kört pakolt bele az SF90-esbe, tökéletesen nyitva meg ferraris karrierjét.

A vörösbe öltözőket általában az első pillanattól kezdve kultusz övezi a világon, így nem csoda, hogy az első körök érzelemdúsak lehetnek a legendás márka modelljében ülve. „Amikor a Ferrarihoz érkezel, mindig lehet erre számítani, de ma félretettem őket, mert el kellett végeznem a munkámat” – mondta bölcsen érzelmeiről a 21 éves Charles Leclerc.



„Reméljük, hogy így sikerül majd folytatnunk a továbbiakban is, ugyanis fontos, hogy kihozzuk a legtöbbet abból a kevés tesztlehetőségből, amely a rendelkezésünkre áll. A piros zászlós megszakításoktól eltekintve sikerült teljesítenünk a mára kitűzött programunkat, 157 körrel, amely rengeteg hasznos adatot jelentett számunkra. Nagyon hamar sikerült megtalálnom az összhangot az SF90-nel, és azt kell mondjam, igencsak élveztem” – tette hozzá a mindössze második szezonjára készülő pilóta.

Szerdán ismét Sebastian Vettelen lesz a sor, hogy minél több időt töltsön a pályán, csütörtökön pedig újfent Charles Leclerc veszi át a stafétát, és zárja le a Ferrari első heti tesztprogramját Barcelonában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: