DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel oda-vissza van az álomszerű kezdéstől

Nincs morgás, elégedetlenkedés vagy kifogások, Sebastian Vettel egyszerűen csak egy színtiszta boldog nyilatkozatot adott a barcelonai tesztek első napja után. Az autót máris szinte tökéletesnek érzi.

A németnek jó oka van az elégedettsége, hiszen az első gyakorlási napot mindenkinél nagyobb megtett távval és mindenkinél gyorsabb köridővel zárta. 169 körrel és 1:18,161-es idővel több csapat talán az előszezoni felkészülés bármely napján ki tudna egyezni a barcelonai pályán, Vettelnek azonban ez már a legelső napon sikerült, ugyanis elmondása szerint azonnal minden hibátlanul működött a Ferrari SF90-ben.

vettel



„Jobb napot nem is remélhettünk volna, számomra ez hihetetlen volt. Az autó igazán jól működött, semmilyen hiba nem lassított minket. Igazából pontosan úgy teljesítettük a programunkat, ahogy akartuk, és még egy kicsivel több is belefért” – idézi a négyszeres bajnokot a Racefans.

Vettel vasárnap megtett már néhány kört az autóval, ugyanis a Ferrari akkor teljesítette annak bejáratását a pályán, és örül, hogy az ottani érzések most relevánsabb körülmények között, versenygumikkal, nagyobb tempó mellett és hosszabb etapokon is visszaköszöntek.

„Már a tegnapi első benyomások is nagyon jól voltak, és ugyanezeket kaptam meg ma is. Úgy tűnik tehát, hogy az autó működik, kényelmesen éreztem magam. Persze egy kicsit még mindig rozsdás vagyok, mivel pár hónapja nem vezettem. De egyre javul a helyzet, és ma bőven elég kört megtettem, szóval nyugodtan fogok aludni. Nagyon örülök, hogy az autó, azt csinálja, amit akarok, rendkívül elégedett vagyok” – foglalta össze, de messzemenő következtetésekbe azért ennyi alapján még nem bocsátkozna.

„Nyilvánvalóan még nagyon korai időket élünk, ez még csak az első nap, ami pár hét múlva teljesen jelentőségét veszti. Pillanatnyilag viszont nagy elismerés illet mindenkit a gyárban. Megbirkóztak az új szabályokkal, és amit ma letettek a pályára, az egy első tesztnapon nagyon közel van a tökéleteshez.”

Egyetlen dolgot találhatunk jelenleg, ami Vettelnek nem tetszik, erre pedig akkor derült fény, amikor az új technikai szabályokra terelődött a szó: „Véleményem szerint az új első vezetőszárny ocsmány!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: