DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Végül az Alfa Romeo is bemutatta idei autóját

A fekete festés, melyet a néhai Sauber fioranói bejáratásán használt, alkalminak bizonyult: a barcelonai teszt első reggelén Raikkönen és Giovinazzi lerántotta a leplet a C38-ról.

Utolsónak hagyta 2019-es versenygépe bemutatását az Alfa Romeo Racing: a svájci csapat egyedüliként időzítette a tesztelés helyszínére az autó leleplezését. Amelyet egyébként – a többségtől elütő, hiányos első szárnyával – már láthatott a nagyközönség: szerdán Fioranóban Kimi Raikkönen megjáratta a versenygépet, az eseményről pedig számos fotó kiszivárgott, majd a csapat is közzétett képeket.

A rövid teszten az autó látványos, fekete alapon vörös mintájú festést viselt, amelyet azonban kifejezetten az alkalomra szántak. Az Alfa Romeo Sauberhez hasonlóan az autó elkülönülő fehér-vörös színeket kapott: a vörös terület mérete idén nagyobb, a halót is magába foglalja.

 

Az Alfa Romeót a Ferraritól érkező Kimi Raikkönen és a Ferrari-védenc Antonio Giovinazzi vezeti a szezon folyamán, a mezőny legtapasztaltabb versenyzője és egyik újonca. Az erős versenyzőpárosnak, Maranellóval folytatott együttműködésnek és stabil anyagi háttérnek köszönhetően a tavalyi javulás folytatását várják a konstruktőri nyolcadik helyezett istállótól.

Barcelonában hétfőn Raikkönen viszi először pályára az új autót, majd átadja Giovinazzinak. Szerdán ismét a finn, csütörtökön az olasz következik.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: