DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Most már nagyon sürgetné a Libertyt a Renault

A francia gyártó számára egyre égetőbb lenne tudni, hogy hogyan alakulnak az F1-es szabályok 2021-től, különös tekintettel a költségsapkára, de a Liberty eddig nem teljesítette az ígéretét.

Aggódik a Renault Formula-1-es részlege amiatt, hogy nem igazán haladnak a tárgyalások a 2021-re tervezet jelentős szabályváltoztatásokkal kapcsolatban - főleg a költségsapkáról nagy a hallgatás, márpedig a francia gyártó számára borzasztó fontos lenne, hogy tudja, hogyan tervezze a következő éveket.

"Erőltetjük a dolgokat, több megbeszélésem is volt Chase Carey-vel (a Liberty Media fejével). Azt ígérte nekünk, hogy 2018 végéig döntés születik, de ez azóta sem történt meg. Szóval továbbra is erőltetni fogom, amint találkozunk, Melbourne-ben, vagy talán a barcelonai teszten. Rákérdezek, hogy mi a tervük, vagy hogy mikor fognak dönteni, mert ez számunkra nagyon fontos, kritikus" - idézi az Autosport Jerome Stollt, a Renault F1-es elnökét.

00219001_119



A Renault fő aggálya a jelenlegi anyagi helyzet, Stoll szerint muszáj újraosztani, újragondolni a pénzeket, mert számukra a jelenlegi út "nem lehet jó válasz" - emiatt fontos a többször emlegetett költségsapka bevezetése. "A költségsapka nagyjából azon a vonalon van, ahol mi vagyunk ma. A Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull számára muszáj nyerni a költségtől függetlenül, számunkra viszont a győzelem ugyan fontos, de a költségekre is figyelnünk kell" - magyarázta.

Azt is hozzátette: úgy érzi, hogy nekik nagy szavuk van a történetben, mert az igazi autógyártók közül ők az egyetlenek, akik hevesen támogatják a költségsapkát - csak éppen a Liberty Mediának most már döntenie kellene...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: