DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll visszavágott a Williamsnek

Válaszul arra a kijelentése, hogy túl hamar érkezett az F1-be, Lance Stroll néhány ténnyel válaszolt: első nekifutásra 1,4 másodperccel volt gyorsabb a Force Indiával, mint megszokott tavalyi autójával.

A gyenge 2018-as szezon, amely során csupán hat pontot – két részletben 21 versenyből – szerzett a Williamsnél, nem volt jó hatással Lance Stroll megítélésére. Még az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe is úgy nyilatkozott – mikor Stroll már elhagyta őket –, hogy második szezonja alapján a kanadai túl hamar érkezett a Formula-1-be. Ennek a nyilatkozatnak is szerepe lehetett abban, hogy a 20 éves pilóta nem túl hízelgő módon hárította a gyengélkedés miatti felelősséget a csapatra:

„Annyit mondhatok, hogy az a tavalyi autó eleve rosszul született, a mérnökök pedig nem tudták, hogyan fejlesszék a szezon során” – mondta Stroll a Le Journal de Montrealnak. „Amikor részt vettem a teszten két nappal az utolsó nagydíj után Abu Dhabiban, a Force Indiával, akkor 1,4 másodperccel mentem gyorsabb kört egy olyan autóval, amelyet sosem vezettem. Az idők beszéltek helyettem Abu Dhabiban. De ez a dolog már a múlté, új fejezetet kezdek életemben.”



Az új fejezet a Racing Pointtal íródik, amellyel rendszeres pontszerző reményei vannak, kiegészülve egy dobogós ambícióval: „Kiemelkedő szervezet áll mögöttünk, amely képes lesz nagy dolgokat elérni 2019-ben. Ezt már az utóbbi években, korlátozott forrásokkal is bizonyítani tudta. Előre akarunk lendülni, nem a mezőny végén lenni. Ez túl gyakran megtörtént tavaly. Immár a dobogók elérhetőek, az új csapatunknak pedig megvannak az eszközei, hogy sok istállót legyőzzön az F1-ben” – fogalmazott Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: