DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ez már tényleg a 2019-es Williams

Bár a Williams az elsők között tartotta csapatbemutatóját, azon egy tavalyi modellre került fel az idei festés. A csapat pénteken adta ki az FW42 renderelt képeit.

Az istálló főhadiszállásán, Grove-ban hétfőn – az F1-es csapatok közül harmadikként – tartott bemutatót, amelyen azonban nem a 2019-es versenygépet leplezte le Robert Kubica és George Russell. Az eseményen szereplő konstrukció a tavalyi modell volt, amelyre az idén megváltozott szabályoknak megfelelő első szárnyat szerelték fel, további a szezonra szánt színekre fújták be. A távozó Martini színeit világoskék váltotta fel, miközben a csapat a ROKiT formájában főszponzort is bemutatott.

A 2019-es autót, az FW42-t a csapat az utolsók között, pénteken mutatta meg számítógépes fotók és animáció formájában. A kézzelfogható versenygép pedig egy harmadik lépcsőben fog megmutatkozni: azt a hétfőn kezdődő barcelonai teszten látjuk először.

Ugyanakkor már arról szólnak a hírek, hogy a csapat komoly késésbe került a gyártási procedúrában. A Williams a Barcelona előtt tervezett bejáratást lefújta, és a hivatalos teszt első napján sem garantált részvétele a Haashoz és Renault-hoz hasonlóan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: